Header Veldhoven

Het vrome Veldhovense leven

Caeciliakerk Veldhoven Dorp

In november 2016 sluit de H. Caeciliakerk haar deuren. Daarmee wordt na vele eeuwen een punt gezet achter het ‘naar-de-kerk-gaan’ in Veldhoven-Dorp. Aan dat leven in en met de H. Caeciliakerk kleven mooie en misschien ook minder fraaie herinneringen. Om dat vrome Veldhovense leven niet in de vergetelheid te laten wegzinken en als een herinnering aan dat mooie gebouw aan de Dorpstraat dat gaat sluiten, lijkt het ons een goed idee om dat kerkelijke leven op te tekenen en af te beelden. Dat wordt ons project voor 2016. Daarbij hebben we uw hulp nodig.

 

Wij zijn op zoek naar verhalen, anekdotes en foto’s van het kerkelijke leven in Veldhoven-Dorp: een gedenkwaardige mis, het verplichte lof op zondag, een opvallende preek, een doop, huwelijk, huwelijksvoorlichting van de pastoor, overlijden, uitvaartdienst, kerkhof, biecht, vormsel, vasten, uw rapportpunt voor kerkbezoek, Kerstmis, Pasen, de kruisweg, nachtmisbelevenissen, etc.

Het religieuze leven kent ongelooflijk veel facetten. Natuurlijk mogen het ook herinneringen zijn aan de catechismusles, de catechismus zelf, de rozenkrans, de processie naar Werbeek, uw visie op het religieuze leven van toen en nu, waarom u gestopt bent met uw zondagse kerkbezoek of waarom u juist tot op de dag van vandaag een trouwe bezoeker bent gebleven. Neem a.u.b. contact met ons op als u uw verhaal en uw foto’s met ons wilt delen. We komen graag bij u langs om uw verhaal aan te horen en op te tekenen. Uitgeleende foto’s krijgt u uiteraard weer terug. Hebt u alleen een verhaal of juist alleen een mooie foto, alles is welkom. Alle beetjes en ideeën helpen. Hebt u een tip voor ons om contact te zoeken met iemand, die ons beslist kan helpen, laat het weten. Voorkom dat u over een jaar zegt: “Jammer dat, dat, en dat, er niet in staat”. Heeft u interessante zaken en wilt u meewerken aan dit initiatief, neem dan contact ons op.